Основні вимоги для належного працевлаштування обговорили з підприємцями Городоцького району

19 вересня 2019

Днями  у Городоцькій РДА відбулося засідання  районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

В межах  засідання присутні  заслухали  6 суб’єктів підприємницької діяльності.

З метою попередження випадків порушення законодавства про працю та  задля легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення для присутніх суб’єктів господарювання району проведено  семінар.

Головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Кокотко повідомила, що інспекційні відвідування СПД проводяться відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, який  затверджений постановою КМУ від 21 серпня 2019р. №823.

Метою цих заходів є виявлення фактів неоформлених трудових відносин.  

Вона також наголосила на необхідності дотримання розміру мінімальної заробітної плати та інших норм і гарантій в оплаті праці, а  саме: норми оплати праці за роботу в надурочний час; у святкові, неробочі та вихідні дні; у нічний час.

Інспектор звернула увагу, на те, що працівникам, яким у січні поточного року встановлено посадові оклади на рівні мінімальної заробітної плати, необхідно нарахувати індексацію заробітної плати у липні.

Окрім цього, фахівець ГУ Держпраці розповіла про норматив працевлаштування осіб з інвалідністю