Активізувати роботу на місцях закликали інспекторів праці органів місцевого самоврядування

25 вересня 2019

Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області за участі представників  ГУ ДПС у Львівській області та Головного управління ПФУ у Львівській області провели семінар-навчання для інспекторів праці органів місцевого самоврядування.

Під час  заходу присутні обговорили питання співпраці та обміну  інформацією між Держпраці, ПФУ, ДВС та об’єднаними територіальними громадами з питань дотримання трудового законодавства.

Окрім цього, учасники заходу поспілкувалися щодо реалізації інспекторами праці органів місцевого самоврядування делегованих повноважень у розрізі змін, що набрали чинності наприкінці нещодавно. Зокрема йшлося про Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 823 від 21 серпня 2019 року.

Заступник начальника Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Львівській області Андрій Материцький закликав інспекторів праці активізувати серед суб’єктів господарювання громад інформаційну роботу з питань легалізації зайнятості та заробітних плат. Окрім цього, він наголосив на обов’язку органів місцевого самоврядування виконувати делеговані повноваження – здійснювати державний контроль за додержанням законодавства про працю з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та  оформлення трудових відносин.