У Стрийському відділенні АТ «Львівгаз» провели навчання щодо вимог охорони праці

03 жовтня 2019

Упродовж вересня представники  ГУ Держпраці у Львівській області  провели навчання з працівниками Стрийського відділення АТ «Львівгаз».

Під час  превентивних заходів  йшлося про  дотримання  вимог нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці та промислової безпеки під час ведення робіт підвищеної небезпеки.

Головні інспектори поінформували про основні вимоги правил безпеки систем газопостачання  під час виконання робіт на діючих об’єктах.

При цьому фахівці зосередили увагу на основних заходах безпеки при виконанні вогневих робіт.

Також вони наголосили на необхідності  забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального і колективного захисту.

Представники ГУ Держпраці наголосили,  що основними причинами аварій пов’язаних з використанням газу в побуті є:

– відсутність в газифікованих приміщеннях сигналізаторів загазованості;

– самовільна заміна або догазифікація газових приладів;

– несправність автоматики безпеки газових приладів;

– несправність димовентиляційних каналів.

Також учасникам навчань окреслили основні вимоги безпеки при експлуатації електроінструменту.

Водночас представники ГУ ознайомили  зі змінами до Постанови КМУ №1107 від 26.10.2011 р., щодо отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки а також виконання робіт на підставі декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці. Повідомили про можливість подання Декларацій в електронній формі через Єдиний державний портал надання адміністративних послуг (https://my.gov.ua).

В межах навчань представники ГУ Держпраці у Львівській області   надали вичерпні відповіді на  питання, які  цікавили  працівників підприємства.