Головне управління просить суд заборонити Дрогобицькому підприємству експлуатувати харчове обладнання

06 грудня 2019

Інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області провели планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки у ПП «Пек-Пол II».

Підприємство здійснює діяльність у місті Дрогобич.

Під час перевірки виявлено низку грубих порушень вимог безпеки, в тому числі таких, які загрожують життю та здоров’ю громадян.

Підприємство не отримало Дозвіл на експлуатацію устаткування харчової промисловості, що є порушенням ст. 21 Закону України «Про охорону праці»,  п.6 дод.3 ”Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування)  машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки”.

На двигуні борошнопросіювача накопичено борошняний пил, чим порушено вимоги ст.13 Закону України «Про охорону праці», п. 11.1.12. розділу 11 ”Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів” (НПАОП 15.8-1.27-02).

В порушення п.3.24. НПАОП 15.8-1.27-02 небезпечні зони на робочих місцях не позначені сигнальними кольорами і знаками безпеки.

Відтак, Головним управлінням скеровано до суду позов про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до ПП «Пек-Пол II». Зокрема, просять зобов’язати підприємство зупинити експлуатацію 7 одиниць  устаткування  харчової промисловості без паспортів до усунення виявлених порушень.

Інформаційно

Відповідно до п.6 додатку 3 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» – до переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки належать: технологічне устатковання для хімічної, біохімічної, нафтохімічної, нафтогазопереробної, металургійної, коксохімічної, ливарної, олійно-жирової, ефіроолійної, деревообробної, харчової, переробної та поліграфічної галузей промисловості, целюлозно-паперового, хлор- та аміаковикористовуючих виробництв, переробки пластмас, полімерних матеріалів і гумотехнічних виробів.

 

ФОТО: ДЖЕРЕЛО GOOGLE.COM.UA