За результатами планової перевірка у ТзОВ «Мебель-сервіс» до відповідальності притягнуто 6 посадових осіб підприємства

17 грудня 2019

У  ТзОВ «Мебель-сервіс» відбулась планова перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Підприємство займається виробництвом корпусних меблів. Його виробничі потужності розміщені у Радехівському та Сокальському районах.

У трудових відносинах з підприємством перебуває 1800 осіб, з них на роботах підвищеної небезпеки зайнято більше 600 працівників.

На балансовому обліку ТзОВ «Мебель-сервіс» перебуває  більше 200 одиниць деревообробних верстатів та іншого технологічного устаткування.

Перевіркою охоплено основні виробничі підрозділи підприємства: транспортний та 5 меблевих цехів, газове та електрогосподарство,  водогрійні котельні, вантажопідіймальні крани, цех виготовлення будівельних матеріалів.

Інспекторами Головного управління встановлено, що на підприємстві ведуться роботи підвищеної небезпеки з грубими порушеннями вимог охорони праці. Зокрема, на підприємстві відсутні дозволи Держпраці на газонебезпечні роботи та роботи у вибухонебезпечних зонах; зведення, монтаж і демонтаж будинків, споруд, зміцнення їх аварійних частин.

Без передбачених дозволів експлуатується і устаткування підвищеної небезпеки: посудини, що працюють під тиском понад 0,05 МПа; 2 козлові крани; 7 одиниць нововстановлених водогрійних котлів.

Також під час перевірки виявлено виробниче устаткування, яке  експлуатується з порушеннями Правил  і норм охорони праці.

Порушення допущено  і в частині  проведення навчань та перевірки знань з питань охорони праці працівників.

Загалом держінспектори виявили 108 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Окрім цього, 56 порушень на підприємстві усунули ще під час заходу державного контролю.

За результатами перевірки, у зв’язку з наявністю порушень, які можуть нести загрозу життю і здоров’ю працівників, керівництву підприємства рекомендовано зупинити виконання 4-х видів робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію 65 одиниць обладнання.

На усунення виявлених порушень керівнику ТзОВ «Мебель-сервіс» внесено обов’язковий до виконання  припис.

За недотримання вимог безпеки оштрафовано 6 відповідальних посадових осіб підприємства.