Контроль за виплатою заробітної плати в пріоритеті роботи Головного управління. Впродовж року на Львівщині перевірено усі економічно-активні підприємства -боржники

15 січня 2020

Впродовж 2019 року Головним управлінням Держпраці у Львівській області проведено 84 інспекційні відвідування на 58 підприємствах-боржниках з виплати заробітної плати із загальною сумою боргу на них 113,8 млн.грн.

За результатами проведених контрольних заходів за фактами виявлених порушень законодавства про оплату  праці Головним управлінням внесено 64 приписи на усунення виявлених порушень.

Щодо посадових осіб складено 53 протоколи про адмінправопорушення, які скеровано до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності

За невиконання законних вимог головних державних інспекторів відносно посадових осіб перевірених підприємств винесено 19 постанов в порядку ст.188-6 КУпАП та накладено штрафів на загальну суму 20 808 грн.

Окрім цього, за результатами проведених інспекційних відвідувань до правоохоронних органів передано 45 матеріалів в порядку ст. 214 КПК України для прийняття відповідного рішення, за ознаками, відповідальність за які наступає за ст.175 КК України.

За результатами вжитих Головним управлінням заходів щодо підприємств-боржників, у 2019 році 19 роботодавців на виконання приписів забезпечили (повне або часткове) погашення заборгованості із виплати заробітної плати на суму 40,9млн.грн. перед 4430 працівниками.