За результатами проведеної Головним управлінням інформаційно – роз’яснювальної роботи  на Львівщині легалізовано працю понад 17,5 тис осіб

17 січня 2020

Як повідомила начальник Головного управління Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова, у 2019 році превентивних заходів інспекторами праці проведено втричі більше ніж контрольних. Активну превентивну роботу в області проведено з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Впродовж 2019 року фахівці з питань праці Головного управління провели понад 6,8 тис. інформаційно – роз’яснювальних заходів. Серед таких – семінари для роботодавців та тимчасово безробітних осіб, консультування під час комісій та робочих груп, інформаційні відвідування суб’єктів господарювання тощо.

«Під час інформаційних заходів інспектори праці роз’яснюють роботодавцям як слід правильно оформляти трудові відносини з працівниками. Роз’яснюють різницю між трудовими договорами та цивільно-правовими, застерігають від інших незаконних «маскувань» трудових відносин. Слід відзначити, що значна частина роботодавців після проведених консультацій таки «виводить» своїх працівників з «тіні»» –   зазначила Ольга Вільхова.

До слова, саме за результатами проведених фахівцями Головного управління превентивних заходів, у 2019 році роботодавцями Львівщини легалізовано працю 17542 осіб.