За результатами перевірки у КП «Жовкватеплоенерго» невідкладно відреагували на рекомендації інспекторів та усунули порушення з охорони праці

06 лютого 2020

Інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області під час планової перевірки у КП «Жовкватеплоенерго» виявили 48 порушень стану охорони праці та промислової безпеки. Порушення зафіксовано в роботі служб охорони праці,  електрогосподарства, газового господарства, експлуатації водогрійних котлів.  

Зокрема, інспектори виявили водогрійні котли, яким не проведено періодичні технічні огляди. Експлуатаційними документами виробника цього обладнання передбачено проведення оглядів не рідше одного разу на 4 роки.  Йдеться про котли  Є-1,0-0,9Г-3 (реєстр. № Ле-2787), що експлуатується у котельні на вул. Л. Українки, 2 та КВм(а)-0.82 (реєстр. № ЛЕ-2966) у котельні на вул. Воїнів УПА, 26-А у місті Жовква. Це грубе порушення вимог безпеки, яке може нести загрозу життю та здоров’ю працівників.

Окрім цього, працівники, призначені відповідальними за справний стан і безпечну експлуатацію котлів, не проводять протиаварійні тренування з обслуговуючим персоналом котелень.

Не розроблені графіки  та інструкції перевірки справності сигналізації і автоматичних захистів водогрійних котлів тощо.

За результатами перевірки посадові особи Головного управління роз’яснили представникам підприємства усі  ризики, які можуть нести виявлені порушення. Керівництву внесено обов’язковий до виконання припис. За допущені порушення 3-х посадових осіб КП «Жовкватеплоенерго» притягнуто до адміністративної відповідальності. Окрім цього, держінспектор рекомендував до усунення порушень негайно зупинити експлуатацію котлів.

Слід відзначити,  підприємство в найкоротші терміни після завершення перевірки провели періодичні технічні огляди зазначених водогрійних котлів та усунули інші недоліки.

Довідково

Основним видом діяльності підприємства КП «Жовкватеплоенерго» є постачанням гарячої води для опалення житлових та адміністративних будинків. 

На підприємстві працює 63 особи. Праця неповнолітніх – не використовується.



ФОТО: ДЖЕРЕЛО GOOGLE.COM.UA