ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проекту наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України “Про затвердження Правил безпеки в нафтогазодобувній промисловості”

30 липня 2020

Проект наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України “Про затвердження Правил безпеки в нафтогазодобувній промисловості” (далі – проект акта) розроблено Державною службою України з питань праці (далі – Держпраці) з метою правового регулювання та підвищення рівня безпеки праці під час виконання робіт на підприємствах нафтогазодобувної промисловості.

Проект акта встановлює організаційні та технічні вимоги безпеки під час проектування, буріння, спорудження та експлуатації, капітального ремонту та досліджень нафтових, газових та інших, пов’язаних з видобуванням нафти і газу, свердловин, систем промислового та міжпромислового збору нафти і газу, підготовки нафти і газу до транспортування магістральними трубопроводами та до технологічного устаткування об’єктів нафтогазовидобувної промисловості.

Прийняття проекту акта та реалізація його вимог, дасть можливість підвищити загальний рівень промислової безпеки, охорони праці на підприємствах нафтогазодобувної промисловості та створення безпечних і здорових умов праці.

Пропозиції та зауваження до зазначеного проєкту акта приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення за наступною адресою:

Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14; e-mail: dsp@dsp.gov.ua; факс/тел.: (044) 289 30 31.

Проект акта оприлюднений шляхом розміщення на офіційному  веб-сайті Держпраці: www. dsp.gov.ua (розділ „Діяльність” → підрозділ „Регуляторна діяльність”, а також „Громадянам” → „Консультації з громадськістю”).

Проект наказу з додатками 

Пояснювальна записка 

Аналіз регуляторного впливу