Під час перевірки Львівської філії ТзОВ «Нова пошта» виявено 91 порушення нормативно-правових актів з питань охорони праці

01 червня 2016

Головним управлінням Держпраці у Львівській області з 11 по 31 травня 2016 року проводилась планова перевірка дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у Львівській філії ТзОВ «Нова пошта».

Перевірку проводили головні державні інспектори Володимир Стащишин, Ігор Мельник, Євген Сметанюк під керівництвом заступника начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Ігоря Триндуса.

Загалом фахівцями Держпраці перевірено 18 відділеннь ЛФ ТзОВ «Нова пошта» та встановлено наступне. На підприємстві діє система управління охороною праці. Контроль за станом охорони праці та промислової безпеки ведеться старшим інженером з охорони праці ТзОВ «Нова пошта» Перетятком М.І., а в сортувально-перевантажувальному терміналі – інженером з охорони праці та пожежної безпеки Завадський З.Є. Посадові особи пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці у встановленому порядку. Розроблено  необхідні нормативні акти та інструкції, проводяться інструктажі та навчання працівників з охорони праці. Ручні візки для перевезення вантажів пройшли чергове випробовування.

Позитивним є і той факт, що протягом останніх трьох років випадків виробничого травматизму у ЛФ ТзОВ «Нова пошта» не було.

Разом з тим, під час перевірки інспекторським складом виявлено 91 порушення нормативно-правових актів з питань охорони праці. До прикладу, не проведено навчання та перевірку знань з працівниками Товариства у зв’язку з введенням в дію «Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт», у відділеннях не проведено атестацію робочих місць за умовами праці. Під час укладання трудового договору  працівників не ознайомлюють під розписку про умови праці та про наявність на їх робочих місцях небезпечних і шкідливих виробничих факторів. Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів, розподільчі електричні пристрої відчинені, вільний доступ до струмопровідних частин, тощо. Також слід зазначити, що працівники підприємства не забезпечені спецвзуттям.

За допущені порушення нормативно-правових актів з охорони праці притягнуто до адміністративної відповідальності директора Львівської філії ТзОВ «Нова пошта» Б.І.Зварича та регіонального енергетика ТзОВ «Нова пошта» Ю.Г.Іваника.

Також за підсумками перевірки у ЛФ ТзОВ «Нова пошта» проведено нараду, на якій детально розглянуто виявлені порушення.  Керівництву вказано на необхідність їх негайного усунення та вжиття усіх заходів з метою недопущення подібних ситуацій в подальшому.