І самі працівників оформили, і колегам підказали. У одному з ресторані м. Львова оформлено трудові відносини з 14 працівниками

15 серпня 2016

До ГУ Держпраці у Львівській області звернулась громадянка, яка повідомила про виконання нею робіт у одному із ресторанів міста Львова без належного оформлення. З метою з’ясування обставин, фахівцями Держпраці 7 липня розпочато проведення позапланової перевірки у суб’єкта господарювання та виявлено факти неформальних трудових відносин із семи працівниками.

Слід відмітити, що під час проведення даної перевірки державними інспекторами встановлено, що у вказаному заявником ресторані  здійснюють діяльність ще два суб’єкти господарювання, які також використовують працю неоформлених працівників.

З метою з’ясування усіх обставин фахівці ГУ Держпраці у Львівській області ініціювали виїзне засідання комісії з питань легалізації робочих місць при Галицькій районній державній адміністрації м. Львова. Такі дії фахівців Держпраці  скерували суб’єктів господарювання на правильні дії. Під час відвідування даного закладу комісійно, вищезгаданими суб’єктами господарювання оформлено трудові відносини з 14-а працівниками.