Завдяки зверненню матері, учасникам АТО поновлено їх трудові права

04 жовтня 2016

У Держпраці у Львівській області проведено позапланову перевірку щодо порушень законодавства про праці у Санаторій «Трускавець» Служби безпеки України. Підставою для її проведення стало звернення матері, призваного в АТО працівника даної Установи.

В ході проведення перевірки фахівцем Держпраці Львівщини встановлено, що адміністрацією Санаторію дійсно допущено порушення вимог чинного законодавства, що полягає у звільненні з роботи не лише сина заявниці, а й ще двох працівників, призваних на строкову службу, за якими слід було зберегти місце роботи (посаду) та середній заробіток.

Слід відмітити, що на зауваження інспектора у Санаторію відреагували невідкладно та ще у ході перевірки видали відповідні накази, якими звільнених учасників АТО поновили на роботі.

На виконання вимог припису, винесеного головним державним інспектором за результатами проведеної перевірки, Санаторієм «Трускавець» нараховано поновленим працівникам середній заробіток за 4 місяці на загальну суму понад 62 тис.грн. та наприкінці вересня 2016 року проведено їх повну виплату.

Інформаційно

Звертаємо увагу роботодавців, що Законом України від 15 січня 2015 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду», частину другу статті 39 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” викладено в такій редакції: «2. За громадянами України, які призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності, місце навчання у навчальному закладі незалежно від підпорядкування та форми власності та незалежно від форми навчання».