Інспектори Держпраці Львівщини виявили низку порушень на ТзОВ “Стрийський гравійний дробильно-сортувальний завод”

15 листопада 2016

З  25 жовтня по 4 листопада фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області проводили комісійну перевірку стану дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки та ведення гірничих робіт у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Стрийський гравійний дробильно-сортувальний завод».

Під час перевірки  інспектори виявили 79 порушень вимог охорони праці, промислової безпеки та ведення гірничих робіт. Відтак, за порушення вимог нормативно-правових актів  до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб.

Окрім цього, зупинено роботу електрозварювального апарату в гаражному боксі та направлено подання в адміністративний суд щодо зупинки трьох стрічкових конвеєрів дробильно-сортувального цеху.

Разом з тим, фахівці  Головного управління також відзначили, що у Товаристві функціонує служба охорони праці, обов’язки якої виконує інженер з охорони праці. Свою діяльність вона проводить у відповідності до розроблених та затверджених керівником річних та місячних графіків та планів. Проводять у товаристві  інструктажі, навчання та перевірки знань з питань охорони праці. Позитивним є і те, що працівники   забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Усі  вони проходять періодичні медичні огляди, а особи, які  виконують роботи підвищеної небезпеки ще й психофізіологічну експертизу.

У ТзОВ «Стрийський ГДСЗ» не працюють особи до 18 років. За останні 5 років нещасних випадків не було.

Довідка:

Предметом діяльності ТзОВ «Стрийський ГДСЗ» є  видобування та переробка гравійно-піщаної суміші, пошук (розвідка) корисних копалин, виготовлення залізобетонних, бетонних виробів, тощо.

До складу ТзОВ «Стрийський ГДСЗ» входять такі підрозділи: дільниця енергетичного господарства; дільниця гірничо-транспортного обладнання; дробарно-сортувальний цех; дільниця ремонтно-механічної майстерні; цех по виробництву залізобетонних виробів; водозабір підземних прісних вод.