Про безпечну експлуатацію газових приладів говорили на “Львівському радіо”

28 листопада 2016

 

 Про основні вимоги  експлуатації газових приладів  йшлося  під час ефіру на «Львівському радіо», який відбувся за участі начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області  Ігоря Проця.

За  словами Ігоря Проця, ГУ Держпраці  Львівщини  ініціювало цей ефір, оскільки з настанням холодів  зросла  кількість вибухів газу у побуті. Загалом з початку року зафіксовано  дев’ять випадків аварій, пов’язаних з використанням газом у побуті.

«Зазвичай  такі випадки трапляються через людський фактор, зокрема через те, що мешканці неправильно користуються газовими приладами та не дотримуються  правил безпеки при розпалюванні газового обладнання »,- зазначив Ігор Проць.

Спілкуючись зі слухачами фахівець ГУ Держпраці  Львівщини  зазначив, що коли людина відчуває запах газу,то , передусім, слід  перекрити подачу газу та провітрити приміщення. Згодом слід зателефонувати до аварійної служби ПАТ «Львівгаз» за тел. 104.

Водночас він наголосив, що самовільне  втручання у систему газопостачання  категорично заборонено. За його словами, такі роботи повинні здійснювати спеціалізовані організації, які мають на це відповідний дозвіл.

«Димові та вентиляційні канали слід оглядати раз на рік. Якщо є газові колонки та котли, які використовуються цілорічно, то їх потрібно обстежувати двічі на рік»,- зазначив Ігор Проць