На Пустомитівщині міжвідомча робоча група заслуховуватиме несумлінних роботодавців, які не виплачують «мінімалки»

24 січня 2017

20 січня під головуванням очільника Пустомитівської районної державної адміністрації Володимира Говенка за участі заступника начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів у Львівській області управління з питань праці ГУ Держпраці у Львівській області Олени Владики відбулося  засідання  робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Пустомитівського району.

Під час засідання члени робочої групи обговорили механізми контролю за  виплатою мінімальної заробітної плати в Пустомитівському районі.  Разом з тим, поспілкувалися щодо заходів контролю у випадку, якщо суб’єкт господарювання не реагує на вимогу щодо підвищення рівня заробітної плати.

Окрім цього, задля інформування роботодавців про зміни у законодавстві відбудуться  відповідні зустрічі із суб’єктами бізнесу у міській, селищній, сільських радах.

Серед іншого, під час засідання комісії присутні  домовилися провести  наради з головами сільських, селищних, міських рад  щодо передання  їм повноважень  відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 Зазначимо, що засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення у першому кварталі 2017 року проводитимуться щотижнево.