Глядачам ТРК «Львів» розповіли про Всесвітній день охорони праці та нагадали про безпеку на виробництві

04 травня 2017

У прямому ефірі на  ТРК «Львів» гостями програми «Вечір у Львові» були начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Ігор Проць та головний інженер Державного підприємства «Західний експертно-технічний центр Держпраці » Ярослава Макар.

Передусім,  Ігор Проць розповів глядачам про історію виникнення Всесвітнього дня охорони праці та поінформував про заходи, які заплановані на Львівщині.

За його словами, починаючи з 2003 року,  у всьому світі відзначають День охорони праці. Цьогоріч за рекомендаціями Міжнародної організації праці, Всесвітній день охорони праці відзначається під девізом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

Водночас він зазначив, що ГУ Держпраці здійснює не лише  контрольно-наглядову діяльність, а також проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців області. Під час превентивних заходів фахівці ГУ Держпраці інформують  про питання охорони праці та зміни до законодавства.

«З метою уникнення нещасних випадків та зменшення ризиків виробничого травматизму, під час численних семінарів та зустрічей з керівниками та працівниками підприємств, наші фахівці наводять приклади байдужого ставлення до безпеки праці та  його негативні наслідки. При цьому аналізують причини виникнення травматизму та закликають дотримуватися усіх необхідних вимог  безпечної праці»,- зазначив Ігор Проць.

У свою чергу, Ярослава Макар повідомила про діяльність ДП «Західний ЕТЦ» щодо охорони праці.”Ми входимо у структуру Держпраці. Втім, якщо ГУ Держпраці здійснює наглядову діяльність, то ми здійснюємо виконавчу діяльність і основним нашим завданням є саме попередження травматизму на підприємстві”,- зазначила головний інженер ДП «Західний експертно-технічний центр Держпраці ».