На ТзОВ «Галицька основа» обговорили питання безпеки під час виконання будівельно-монтажних робіт

10 травня 2017

Днями на ТзОВ «Галицька основа» фахівці ГУ Держпраці провели семінар-нараду  щодо штрафних санкцій за порушення законодавства та відповідальності роботодавця у зв’язку з набранням чинності Закону України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці.

Під час семінару головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській  області  Іван Павлик  повідомив про гарантії забезпечення права громадян на працю, про укладення трудового договору.

   Головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, котлонагляді на  транспорті та звязку ГУ Держпраці у Львівській області Василь Смигора нагадав про головні вимоги при виконанні будівельно-монтажних робіт, а також при  будівництві в умовах ущільненої забудови. Він проінформував присутніх про вимоги для безпечного виконання робіт з електроінструментом, безпечної експлуатації  електричних машин та електрозварювального устаткування,  використання ПЗВ при підключенні переносного  електроінструменту.

 Головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, котлонагляді на  транспорті та звязку Управління нагляду в промисловості і на  об’єктах підвищеної   небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Григорій Фургало нагадав присутнім  про дотримання вимог правил  безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів при   експлуатації на будівельних майданчиках та виробничій базі, проведення навчання  відповідальних осіб  по нагляду за вантажопідіймальними кранами ,  відповідальних за справний стан та безпечну експлуатацію кранів і відповідальних за безпечне проведення  виконання робіт кранами, кранівників та стропальників.

Завідувач сектору ринкового нагляду ГУ Держпраці у Львівській області   Ольга Перетятко  розповіла про ринковий нагляд за небезпечною продукцією.

Більш детальніше були розглянуті вимоги до засобів захисту органів зору (при роботі зварювальника),   засобів захисту, що призначаються для запобігання падінню з висоти,  засобів захисту, що призначаються для захисту всіх частин тіла від контакту з небезпечними речовинами (каски будівельні, взуття для запобігання ковзанню, тощо).

Головний державний інспектор сектору ринкового нагляду ГУ Держпраці у Львівській області  Ольга  Рижмань  наголосила на необхідності  дотримання вимог «Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників», відповідно до якого суб’єкт господарювання повинен забезпечити встановлення знаків безпеки і/або захисту здоров’я працівників.

 Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Марія  Петрушко повідомила про пільги та компенсації працівникам, зайнятим на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, пенсії за віком на  пільгових умовах та атестацію робочих місць за умовами праці.

На завершення, головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Ольга Кобилецька  висвітлила  питання  проведення попереднього та періодичних медичних оглядів працівників, розповіла про організацію проведення медичних оглядів роботодавцем.