Делегація Міжнародної організації праці з робочим візитом відвідала ДП «Львіввугілля»

15 червня 2017

12 червня  ДП «Львіввугілля» з робочим візитом   відвідали  представники Міжнародної організації праці, зокрема старший спеціаліст з питань соціального захисту Кеніче Хіросе та національний координатор Проекту МОП Ірина Пекшева. Спільно з представниками Міжнародної організації праці на ДП «Львіввугілля» побували начальник Головного управління Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова та начальник відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Володимир Осадця.

Мета візиту представників Міжнародної організації праці – оцінка потреб у сфері безпеки та гігієни праці, що ляже в основу трирічного Проекту «Поліпшення стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній промисловості України», який фінансується урядом Канади.

На шахті «Степова» представників МОП ознайомили із системою шахтної безпеки УТАС та з роботою підприємства. Високоповажні гості обговорили із керівництвом шахти, гірниками та профспілками нагальні питання, які турбують колектив: забезпечення засобами індивідуального захисту, своєчасна виплата заробітної плати, переоснащення забоїв новим обладнанням і, відповідно, покращення умов праці. Опісля  делегація МОП та Держпраці ознайомилася з роботою дільниці підйомних установок, зокрема роботою підіймальних машин, поспілкувалася з працівниками дільниці.

Пізніше відбулася зустріч з генеральним директором ДП «Львіввугілля» Андрієм Дяченком. Під час зустрічі Ірина Пекшева розповіла, що Проект МОП передбачає сприяння в розробці Національної стратегії з безпеки та гігієни праці, зниження нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в гірничодобувній промисловості держави шляхом розробки сучасних підходів у відповідності з міжнародними стандартами та директивами ЕС, зміцнення потенціалу соціальних партнерів для реалізації практичних заходів з управління охороною праці на робочому місці. А також, просування превентивної культури з безпеки та гігієни праці шляхом обміну досвідом та розповсюдженням позитивних практик.

«Ми відкриті до діалогу, до запровадження сучасних тенденцій в організації безпеки та гігієни праці на видобувних підприємствах, сподіваємося на плідну подальшу співпрацю і гарантуємо підтримку з нашого боку»,- зазначив керівник держпідприємства.

За матеріалами сайту ДП “Львіввугілля”