Конкурс «Краще підприємство з охорони праці»: безпека праці на ТОВ “КЛІНГСПОР”

22 червня 2017

Міжнародна німецька компанія ТОВ «КЛІНГСПОР» – це одне з підприємств, які  представляють Львівську область   у Всеукраїнському огляді-конкурсі на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці».

Цей конкурс започаткувала Державна служба України з питань праці у 2017 році.

Керівник відділу охорони праці цього підприємства  Мар’яна Крук розповіла, що  здоров’я та безпека кожного працівника  –  це основний принципом корпоративної політики Міжнародної німецької компанії ТОВ «КЛІНГСПОР».

За її словами, Керівництво заводу забезпечує фінансування комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки гігієни праці та виробничого середовища, а також підвищення існуючого рівня охорони праці на підприємстві.

«Працівники підприємства щорічно проходять черговий медичний огляд для профілактики виявлення профзахворювань»,- зазначила Мар’яна Крук.

При цьому вона зазначила, що для захисту від дії небезпечних та шкідливих факторів робочого середовища на організм людини, працівники підприємства на 100 % забезпеченні спеціальним одягом, взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Для безпечного виконання робіт, профілактики нещасних випадків та аварій, з працівниками проводяться навчання та перевірка знань з питань охорони праці. Також відбуваються тренування та перевірка знань пожежно-технічного мінімуму. Для покращення умов праці на підприємстві постійно проводиться модернізація обладнання, залучаються сучасні технології та відбувається  переоснащення.

Зазначимо, що Міжнародна німецька компанія ТОВ «КЛІНГСПОР» – це український лідер з виробництва абразивних матеріалів .  Загалом по всьому світу є 34 представництва компанії.  На підприємстві, яке розташоване  у Великих Мостах, що  на Львівщині працює  200 осіб. Площа заводу у Великих Мостах складає 5760 м², з яких цех площею 1440 м² передбачений для виробництва алмазних виробів.