Фахівці ГУ Держпраці закликали керівників транспортних підприємств Львівщини офіційно оформити водіїв маршруток

29 червня 2017

Водії маршрутних  транспортних засобів  повинні бути офіційно прийняті  на роботу. Цивільно-правові договори з водіями цих транспортних засобів  розцінюватимуться як порушення законодавства про працю.

На цьому наголосили фахівці ГУ Держпраці, звертаючись до  керівників транспортних підприємств Львівської області під час семінару, який відбувся  сьогодні, 29 червня.

«Цивільно-правові договори не можуть бути укладені з водіям маршрутних транспортних засобів», – зазначила головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області  Галина Меленюк.

Також в межах семінару, інспектори закликали  автоперевізників дотримуватися мінімальних державних гарантій в оплаті праці. Відповідаючи на запитання представників транспортних підприємств, фахівці Держпраці розповіли про те, які доплати належать до мінімальної заробітної платні.

«До мінімальної заробітної плати не входить доплата  за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат»,- сказав головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області Назар Бичко.

При цьому фахівці ГУ Держпраці розповіли про найтиповіші порушення, які виявляють інспектори під час перевірки підприємств транспортної галузі.

Резюмуючи, Галина Меленюк наголосила, що ГУ Держпраці – це передусім сервісна служба, тому значна увага приділяється інформаційно-роз’яснювальній роботі. Така діяльність  постійно здійснюється  під час аналогічних семінарів та зустрічей з керівникам та бухгалтерами підприємств області.