Фахівці ГУ Держпраці розглянули стан виконання умов погодження Програм розвитку гірничих робіт шахт Львівщини

13 липня 2017

Днями під головуванням начальника відділу нагляду у вугільній промисловості управління гірничого нагляду ГУ Держпраці у Львівській області Володимира Осадці відбулася спільна нарада  керівників ДП «Львіввугілля»,  директорів шахт Львівщини, представників Львівсько – Волинського воєнізованого гірничорятувального загону та Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України.

Під час наради присутні розглянули плани розвитку гірничих робіт вугільних шахт на 2017 рік та обговорили стан охорони праці на  шахтах.

Зокрема, керівники шахт поінформували про виконання у першому півріччі поточного року умов погодження ГУ Держпраці у Львівській області програм розвитку гірничих робіт на 2017 рік. Окрім цього, вони повідомили про виконання капітальних ремонтів стаціонарного обладнання шахт ДП «Львіввугілля».

Окремо присутні обговорили питання забезпечення вугільних підприємств засобами індивідуального захисту шахтарів, гірничих виробок пожежно-зрошувальним трубопроводом та первинними засобами пожежогасіння.

Через значне недофінансування заходів з охорони праці залишається невиконаним низка питань, які необхідно було зробити упродовж І півріччя 2017 року.

Отже, не забезпечено в повному обсязі  шахтарів ДП «Львіввугілля» індивідуально закріпленими ізолювальними саморятівниками (стан забезпечення складає 52%  від необхідного), спецодягом, спецвзуттям. Разом з тим не виконується графік періодичного проходження підземними працівниками практичного тренування в саморятівниках у спеціальних «димових камерах» (не пройшли таке періодичне тренування 2864 шахтарів). Також шахти не отримали експертних висновків на окреме стаціонарне обладнання, граничний термін експлуатації якого закінчився.

За результатами наради визначено перелік питань для ДП «Львіввугілля» та ПАТ «Шахта «Надія», які потребують термінового вирішення для забезпечення безпечних умов праці шахтарів.