Про заходи безпеки у закладах культури розповіли представники ГУ Держпраці у Львівській області

28 липня 2017

У вівторок, 25 липня,  у відділі  освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради за участю фахівців ГУ Держпраці у Львівській області відбувся семінар щодо додержання законодавства з питань охорони праці та  експертизи умов праці.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Мар’яна Чубій  розповіла про основні вимоги та заходи щодо дотримання безпечних умов праці.

За її словами, приміщення закладів  культури  повинні бути облаштовані системами  пожежної  сигналізації, а евакуаційні проходи мають забезпечувати безперешкодну  евакуацію людей у випадку пожежної або іншої небезпеки.

Драпування на дверях  залів  і  всіх приміщень  для глядачів підвішується на спеціальних пристроях так,  щоб вони не заважали проходу й виходу глядачів.  Кріплення  штанг,  кронштейнів,  карнизів для підвішування штор повинно бути міцним і  регулярно перевірятися.

Стелажі для бібліотек виготовляються відповідно до технічної документації і надійно закріплюються. Високі однобічні стелажі повинні кріпитися до стін або інших будівельних конструкцій. Приміщення повинні бути обладнані системами вентиляції і кондиціонування та облаштовуватись з урахуванням вимог пожежної безпеки.Подвір’я має бути заасфальтоване і освітлюватися у вечірній та нічний час.Окрім  цього,  Мар’яна Чубій проінформувала про випадки травматизму та причини їх настання в галузі культури. Разом з тим під час семінару обговорили питання особливостей оплати праці працівникам культури та освіти. Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у Львівській області Микола Волянський ознайомив із змінами в законодавстві про працю.На завершення, головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Марія Петрушко поінформувала присутніх про основні функції та завдання Державної служби з питань праці та ознайомила із законодавством щодо проведення експертизи умов праці.

В межах семінару головні  державні інспектори  надали відповіді на запитання присутніх.