Проведено семінар-нараду та надано консультативно-методичну допомогу Відділу охорони здоров`я виконавчих органів Дрогобицької міської ради

16 жовтня 2015

На виконання превентивних заходів працівниками Головного управління Держпраці у Львівській області головним державним інспектором відділу нагляду в АПК та СКС Братюк А.І. та головним державним інспектором відділу контролю за додержанням трудового законодавства, зайнятості та інших нормативно-правових актів Лизаном М.О. проведено семінар-нараду та надано консультативно-методичну допомогу Відділу охорони здоров`я виконавчих органів Дрогобицької міської ради з питань дотримання законодавства про охорону праці і попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій в медичних закладах охорони здоров`я , трудового законодавства.

В семінар-нараді прийняли участь: головний спеціаліст відділу охорони здоров`я Дрогобицької МР, головний лікар Дрогобицької міської лікарні №1, голови профкомів мед закладів, начальники відділів кадрів, інженери з охорони праці, працівники бухгалтерії, завідуючі структурними підрозділами лікарні, старші медичні сестри .

Під час заходу головний державний інспектор Братюк А.І. ознайомила присутніх з станом травматизму в галузі медицини, з характерними порушеннями , які мали місце під час нещасних випадків. Наголошено на необхідності неухильного дотримання правил безпечної експлуатації медичної техніки її сервісне обслуговування, правил безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, балонів з медичними газами, правил безпечної експлуатації рентгенодіагностичного обладнання, правил безпечної експлуатації електроустановок лікарень. Обговорено питання підготовки лікарень до роботи в осінньо-зимовий період.

Головний державний інспектор Лизан М.О. ознайомив працівників із змінами в трудовому законодавстві. Надав консультації працівникам щодо норм трудового законодавства, зокрема, гарантії забезпечення права громадян на працю, порядок укладення трудового договору, гарантії при укладенні, зміні та припиненні трудового договору, порядок виплати та нарахування заробітної плати, щорічних, додаткових відпусток, порядок нарахування індексації грошових доходів, акцентував увагу присутніх на відповідальності за порушення законодавства про працю. Відповів на численні запитання працівників лікарень.

дрогобичВОЗ4 дрогобичВОЗ3