Семінар у ТзОВ «САМБІРСЬКА ГРОД»: вимог законодавства про охорону праці необхідно дотримуватись усіх, а не вибірково

15 серпня 2017

У понеділок, 14 серпня, у ТзОВ «САМБІРСЬКА ГРОД» семінар-нараду провели інспектори відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Головного управління Держпраці у Львівській області. Захід проведено з метою роз’яснення вимог нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці та промислової безпеки та попередження виробничого травматизму на підприємстві.

ТзОВ «САМБІРСЬКА ГРОД» відноситься до будівельної галузі та займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.

Першочергово держпрацівці наголосили на важливості належного оформлення трудових відносин. Слід відмітити,  це питання є особливо актуальним для працівників будівельної галузі. Як показує статистика, саме на будівництві найчастіше трапляються нещасні випадки під час яких не лише травмуються, а й гинуть працівники. Ця ж статистика показує тенденцію до збільшення нещасних випдків саме з працівниками, які виконувли роботи на умовах цивільно-правових договорів. Відтак, фахівці застерегли, що працюючи не офіційно працівники виконують усі роботи на свій страх та ризик, а у разі настання нещасного випадку – позбавлені усіх соціальних гарантії, які на сьогодні передбачені чинним законодавством.

Під час семінару інспектори перелічили обов’язки роботодавця та працівників, що передбачені нормативно-правовими актами з охорони праці, зокрема під час проведення будівельно-монтажних робіт а також тих, які щоденно виконуються на цьому підприємстві.

Особливу увагу привернули на важливості якісного проведення навчань, інструктажів та перевірки знань з питань охорони праці. Наголосили роботодавцю на необхідності забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, а працівникам – на важливості їх використання.

Також обговорили питання електробезпеки, вимоги безпеки під час проведення будівництва в умовах ущільненої забудови, вимоги до безпечного проведення робіт із застосуванням вантажопідіймальних кранів і машин тощо.

Надавши усі необхідні рекомендації, фахівці на прикладах реальних нещасних випадків довели, що вимог законодавства про охорону праці необхідно дотримуватись усіх, а не вибірково.