Члени Громадської ради обговорили питання охорони праці та реалізацію проекту МОП

05 вересня 2017

У понеділок, 4 вересня, відбулося засідання Громадської ради при ГУ Держпраці у Львівській області.

За ініціативи членів Громадської ради, заступник начальника ГУ Держпраці у Львівській області Андрій Стецько  поінформував про стан охорони праці на підприємствах Львівщини.

За пропозицією членів Громадської ради, присутні  домовилися створити робочу групу, яка проаналізує стан ліфтового господарства  області та напрацює конкретні пропозиції  задля покращення ситуації у цій сфері.

 

Резюмуючи розгляд  цього питання, члени Громадської ради наголосили на необхідності інформування мешканців області щодо підприємств, де знаходяться  об’єкти, які  є потенційно небезпечними чи загрожують життю та здоров’ю працівників.

Окрім цього, представники громадськості заслухали  інформацію щодо реалізації на Львівщині пілотного проекту Міжнародної організації праці  з подолання незадекларованої праці.

Члени Громадської ради відзначили, що в області  уже спостерігаються позитивні результати  інформаційної кампанії, яка проходить в межах пілотного проекту.

У свою чергу  начальник управління з питань праці  Оксана Єзерська розповіла, що на підприємствах Львівщини  збільшилася кількість осіб, які працевлаштовані офіційно.

Водночас  вона наголосила, що в рамках пілотного проекту  активною є співпраця  ГУ Держпраці у Львівській області із соціальними партнерами, зокрема з Державною фіскальною службою, Пенсійним фондом, Центром зайнятості та іншими структурами.

При цьому  начальник управління з питань праці  повідомила, що завдяки інформаційній кампанії та діяльності  робочих груп з легалiзацiї виплати заробiтної плати  та зайнятості населення, за сім місяців  в області  вдалося легалізувати  понад 2,5 тисячі працівників.