Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками Дрогобицької міської ради проведено семінар у відділі освіти, культури, молоді та спорту Меденицької селищної ради

25 травня 2023
✅Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками Дрогобицької міської ради проведено семінар у відділі освіти, культури, молоді та спорту Меденицької селищної ради.
👉Акцентовано увагу на дотриманні вимог законодавства про працю в частині трудового договору, оплати праці, вимог законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування та низки інших нормативно-правових актів.
❕Наголошено, що роботодавець повинен створити для кожного працівника безпечні і нешкідливі умови праці шляхом належного облаштування робочих місць відповідно до Загальних вимог стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників, організовувати проведення медичних оглядів працівників відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій працівників.
Проаналізовано дотримання посадовими особами та працівниками Закладу правил і норм з питань охорони праці.
📌Держпраці забезпечує роботодавців і працівників інформаційною підтримкою та роз’ясненнями щодо ефективних засобів дотримання законодавства та запобігання можливим його порушенням.
👉 Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua