На шахті «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» працювала постійна комісія з охорони праці

26 жовтня 2018

У четвер, 25  жовтня,  на ВП  «Шахта «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» відбулося засідання постійної комісії з питань охорони праці.

Засідання відбулося  за участі заступника начальника відділу нагляду у вугільній промисловості Управління гірничого нагляду ГУ Держпраці у Львівській області Василя Марцинюка, голів профспілок  ВП  «Шахта «Червоноградська», інженерно-технічних працівників та робітників вугільного підприємства.

Заступник начальника відділу нагляду провів ретельний аналіз виявлених порушень під  час проведення трьох останніх позапланових перевірок на виробничих об’єктах ВП  «Шахта «Червоноградська».

 Він повідомив, що порушення були виявлені  на дільниці з видобутку вугілля №1 (лава «562 «біс»), на дільниці вентиляції та техніки безпеки (ведення документації), на дільниці стаціонарного обладнання (центральна насосна камера), дільниці електроцех (центральна підземна підстанція) та дільниці підйомних установок (ходок чистки зумпфа скіпового ствола).                  

 Василь Марцинюк зазначив, що під час перевірок було виявлено 50 порушень, більшість з яких були допущені робітниками та інженерно-технічними працівниками вищезгаданих дільниць через неналежне виконання своїх професійних та службових обов’язків,  нехтування вимогами нормативно-правових актів з охорони праці.

 «Для усунення цих порушень не потрібні матеріальні витрати, а лише правильна організація робіт»,-  резюмував фахівець ГУ Держпраці у Львівській області.