Нарада із працівниками ТОВ «МИКОЛАЇВСЬКЕ АТП-14627».

15 травня 2023
✅Нарада із працівниками ТОВ «МИКОЛАЇВСЬКЕ АТП-14627».
👉Фахівцями відділу з питань безпеки праці південного регіону Управління інспекційної діяльності у Львівській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці наголошено на дотриманні вимог законодавства з питань охорони праці, а саме: забезпеченні та використанні засобів індивідуального захисту.
➡️Відповідно до статті 8 Закону України «Про охорону праці» та статті 163 Кодексу законів про працю України на роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці, а також роботах, що пов’язані із забрудненням, або тих, що здійснюються в несприятливих метеорологічних умовах, працівникам видаються безоплатно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального захисту.
Засіб індивідуального захисту (ЗІЗ) – спорядження, що призначається для носіння користувачем та забезпечення його захисту від однієї або кількох видів небезпеки для життя чи здоров’я. Роботодавець зобов’язаний забезпечити працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту. Засоби індивідуального захисту повинні відповідати вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту.
❕Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання ЗІЗ відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та колективного договору. Працівники, які залучаються до разових робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварій, стихійного лиха тощо, що не передбачені трудовим договором, повинні бути забезпечені необхідними ЗІЗ.
📲 Посилання на інформаційний портал www.pratsia.in.ua