Майбутнім дизайнерам розповіли про Всеукраїнський конкурс малюнку «Охорона праці очима дітей»

09 лютого 2018

Днями у Дрогобицькому механіко-технологічному коледжі відбувся відкритий урок – зустріч студентів групи ДЗ-11 з начальником відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Ігорем Процем.

У присутності інженера з охорони праці Надії Ільницької та куратора групи Наталії Думи представник Держпраці ознайомив першокурсників коледжу з умовами проведення конкурсу «Охорона праці очима дітей» та  розповів про критерії оцінювання конкурсних робіт, які описані у Положенні про  Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» з нагоди відзначення Дня охорони праці Україні у 2018 році. 

Представник Головного управління роз’яснив студентам коледжу, що таке охорона праці на виробництві та  які небезпеки чатують на працівників під час трудової діяльності у різних галузях промисловості. Водночас він розповів про професії, які вважаються найбільш травмонебезпечними.

Особливу увагу Ігор Проць звернув на засоби  індивідуального захисту, розповів про їх види та призначення, а також  на яких виробництвах їх використання є обов’язковим.

 Для візуалізації цієї тематики студентам  продемонстровано зразки засобів індивідуального захисту та малюнки студентів, які вже представлялися на розгляд конкурсній комісії.

Окрім цього,  студентів поінформовано про те, що роботи які посядуть І, ІІ і ІІІ місця у першому відбірковому турі Конкурсу будуть нагороджені відповідними дипломами та подарунками. Художні твори переможців, які посядуть І місце будуть надіслані  до редакції журналу «Охорона праці» для участі у фіналі.

До слова, в межах  проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»  триває інформаційна кампанія  у навчальних закладах  Львівської області.