Посадовці Управління інспекційної діяльності у Волинській області розповіли про особливості працевлаштування неповнолітніх

14 червня 2023
Посадовці Управління інспекційної діяльності у Волинській області розповіли про особливості працевлаштування неповнолітніх
На базі Луцької філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся інформаційно-роз‘яснювальний семінар. До заходу були залучені посадові особи служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації та представники середніх Професійних закладів освіти міста Луцька.
«З метою популяризації серед молоді легальних трудових відносин та запобігання потраплянню неповнолітніх у трудове рабство, Управління інспекційної діяльності у Волинській області постійно проводить профілактичну роботу», – наголосила заступник начальника Управління інспекційної діяльності у Волинській області Людмила Нінічук.
Присутнім акцентовано на основних перевагах трудових відносин, які отримує задекларований працівник, а саме:
– право на стабільну виплату заробітної плати, не нижче законодавчо встановленого розміру;
– право на одержання соціальних гарантій, передбачених законодавством, зокрема відпусток, допомоги з тимчасової непрацездатності, соціальне страхування від нещасних випадків, та інші.
Відповіді на актуальні питання також можна знайти на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua