У ДП «Славський лісгосп» завершено планову перевірку

12 березня 2020

 6 березня 2020 року завершено планову перевірку додержання законодавства у сферах промислової безпеки, охорони праці та гігієни праці у ДП «Славське лісове господарство». Комісія, під головуванням заступника Голови Державної служби України з питань праці Ігора Шумелюка, перевірила на підприємстві та на його основних об’єктах функціонування служби охорони праці, експлуатацію електрогосподарства, об’єктів котлонагляду та підіймальних споруд, експлуатацію автотранспорту та технологічного транспорту підприємства тощо.

В межах перевірки встановлено, що на Підприємстві розроблена і впроваджена система управління охороною праці та ризиками. Вона визначає порядок побудови, впровадження і функціонування системи управління охороною праці та ризиками відповідно до вимог ДСТУ ОНSAS 18001:2010 з урахуванням усіх специфічних особливостей підприємства.

На підприємстві розроблено необхідні нормативні акти з охорони праці (положення, інструкції), які встановлюють правила виконання робіт і поведінки працівників на території підприємства, у виробничих приміщеннях і на робочих місцях.

Керівництво та посадові особи в установленому порядку пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Належним чином створена комісія по перевірці знань з питань охорони праці.

ДП «Славське лісове господарство» отримало передбачені законодавством дозволи на виконання лісосічних робіт та трелювання  лісу. Також підприємство отримало дозвіл Держпраці на експлуатацію технологічного устаткування деревообробної промисловості.

Разом з тим, держінспектори зафіксували 36 порушень нормативних-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Порушення вимог безпеки виявлено у службі охорони праці, у лісництвах, на нижньому складі, у електрогосподарстві, при експлуатації вантажопідіймальних баштових кранів.

За результатами здійсненого контролю керівництву підприємства винесено обов’язковий до виконання припис на усунення порушень. Також рекомендовано призупинити  експлуатацію навантажувача фронтального LINDE (заводський № Н2Х394SO4114), у зв’язку з наявними порушеннями, які несуть загрозу працівникам.

За допущення порушень до адміністративної відповідальності притягнено 4 відповідальні посадові особи ДП «Славський лісгосп».