У ВП «Монтажно-прохідницьке управління» відбулись чергові щорічні кваліфікаційні іспити

12 лютого 2021

11 лютого відбулось засідання екзаменаційної комісії з оцінювання працівників, зайнятих обслуговуванням та ремонтом підйомних установок відокремлених підрозділів ДП «Львіввугілля». Участь у роботі комісії прийняв заступник начальника відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Василь Марцинюк.

Знання вимог Закону України «Про охорону праці», Правил безпеки у вугільних шахтаху та Інструкції з техніки безпеки при технічному обслуговуванні і ремонті обладнання вертикальних стволів шахт та робіт, що виконуються за допомогою підйомних і підвісних колисок, перевірили у 38 осіб.

Комісія відзначила, що усі працівники дільниць стаціонарного устаткування та підіймальних установок відокремленого підрозділу «Монтажно-прохідницьке управління», які брали участь в оцінюванні, продемонстрували позитивні результати знань, відтак можуть бути допущені до подальшої роботи.

Інформаційно 
Дільниця підйомних установок є однією з високотехнічних та основних ланок технологічного ланцюга шахти. Саме ця дільниця несе відповідальність за належний технічний стан підйомних машин, канатів, підйомних посудин, головного і допоміжного стволів та копрових споруд.
По допоміжному стволі в шахту поступає повітря для провітрювання гірничих виробок, опускаються працівники, матеріали та обладнання. Головний ствол служить для видачі гірничої маси та відпрацьованого струменя повітря. Обслуговування вертикальних стволів є особливо небезпечним, тому ремонтні роботи повинні проводити навчені та досвідчені працівники.