За позовом Головного управління суд заборонив експлуатувати канатну дорогу у Славську, яка не відповідає вимогам безпеки

25 вересня 2020

Головним управлінням Держпраці у Львівській області  проведено перевірку з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у ТзОВ «Гірськолижний клуб «Карпати», яке знаходиться у смт. Славське на вул. Січових Стрільців, 4. Під час контрольного заходу державними інспекторами виявлено порушення, що можуть створюють  загрозу життю та здоров’ю пасажирів підвісної канатної дороги.

Зокрема небезпечною, на думку фахівців, є пасажирська підвісна канатна дорога на горі Погар, заводський номер якої не встановлено.

У товариства відсутній паспорт, настанова з експлуатації та виконавча документація по монтажу підвісної канатної дороги іноземного виробництва. Цьому об’єкту не проведено фахівцем уповноваженого підприємства технічні огляди. У роботодавця відсутній дозвіл на його експлуатацію. Канатна дорога не поставлена на облік (не зареєстрована) роботодавцем, а її пуск в роботу відбувся без проведеної посадовими особами Держпраці перевірки.

Для забезпечення утримання канатної дороги у справному стані та її безпечної  експлуатації, власником не призначено відповідальних працівників (начальника та передбаченої кількості працівників), які пройшовши спеціальне навчання, отримали посвідчення, для здійснення її технічного обслуговування та ремонту.

Відтак, Головне управління звернулось до суду з позовною заявою про вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду до ТзОВ «Гірськолижний клуб «Карпати».

Львівський окружний адміністративний суд позов Головного управління задовольнив у повному обсязі – товариству заборонено експлуатувати  зазначену пасажирську підвісну канатну дорогу до усунення порушень.

Рішення набрало законної сили.