На Львівщині працює Група експертів Ради Європи у сфері протидії торгівлі людьми

05 жовтня 2017

З метою моніторингу реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми  у Львівській області  з візитом перебуває Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми (ГРЕТА).

Відтак сьогодні, 5 жовтня,  за участі експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми  відбулася зустріч з представниками органів державної влади, правоохоронних органів Львівщини, громадських організацій, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми на регіональному рівні.

Захід відбувся за участі начальника управління з питань праці ГУ Держпраці у Львівській області Оксани Єзерської.

Під час зустрічі присутні поінформували експертів Ради Європи про заходи з протидії торгівлі людьми,  які реалізують на Львівщині. Окрім цього, розповіли  про механізми надання допомоги особам, які  вже постраждали від цього явища.

Експерти Ради Європи наголосили, що окрім виявленні фактів торгівлі людьми та допомоги постраждалим особам, важливою  є  проведення превентивної роботи серед населення. Особливо  важливо здійснювати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед вразливих груп населення, а також молоді та школярів.

Присутні розповіли, що найчастішими на Львівщині є випадки саме трудової експлуатації.

У свою чергу, під час зустрічі Оксана Єзерська зазначила, що саме неофіційно працюючі особи є потенційними жертвами трудової експлуатації.  При цьому вона розповіла, що на Львівщині впроваджується проект Міжнародної організації праці з подолання незадекларованої праці. У цьому напрямку налагоджена співпраця з соціальними партнерами. зокрема і щодо  інформування населення про загрози неофіційного працевлаштування.

До слова, з метою моніторингу реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у 2017 році експерти ГРЕТА окрім Львівської відвідають також  Луганську область.