Підбито підсумки комісійної планової перевірки ПрАТ “Самбірський приладобудівний завод” Омега “

10 жовтня 2017

 

Інспектори ГУ Держпраці у Львівській області перевірили ПрАТ  «Самбірський приладобудівний завод «Омега»  на дотримання вимог нормативно правових актів з охорони праці та промислової безпеки.  

На сьогодні    ПрАТ “ Самбірський приладобудівний завод «Омега»  є одним з  найбільших комплексних підприємств з виготовлення складних електронних приладів вимірювання та контролю для атомної енергетики, нафтопереробної, металургійної, хімічної та м’ясомолочної промисловості  і здійснює випуск продукції вже понад п’ятдесят  років. 

 «Порушення, виявлені під час перевірки, порівняно незначні. Окремі з них керівництво  підприємства  усунуло відразу під час проведення перевірки»,- розповіла головний інспектор  відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці   Ольга Кокотко.

Серед найбільш суттєвих порушень: у фрезерувального верстату  відсутнє захисне огородження приводу, свердлильний верстат не обладнаний пристроєм, який повертає шпиндель у початкове положення після його подавання.

Певні недоліки виявили  і в оформленні  документації. Зокрема, відсутня Декларація відповідності матеріально-технічної бази   роботодавця вимогам законодавства з питань з охорони праці та промислової безпеки при виконанні будівельних, монтажних робіт на висоті 1.30 м від поверхні землі та експлуатації ковальсько-пресового устаткування.

Окрім цього, не  отримано  дозвіл  ГУ Держпраці  на  виконання робіт  в діючих  електроустановках  напругою   понад 1000 В, не  випробувані  засоби  захисту (діелектричні рукавиці, покажчик напруги понад  1000 В, ізолювальні кліщі, інструмент з ізолювальними ручками).  

 За підсумками перевірки, на трьох посадових осіб накладено адміністративне  стягнення  у вигляді штрафу, керівнику підприємства видано приписи для обов’язкового усунення порушень.