4  військовослужбовців-контрактників поновлено на роботі після втручання ГУ Держпраці

01 серпня 2018
До ГУ Держпраці у Львівській області надійшли скарги  4 військовослужбовців. Працівники стверджували, що їх незаконно звільнили  з цивільних посад  тоді, коли вони перебували на службі у Збройних Силах України за контрактом.                                                         
Відтак фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування у  військовій частині, де працювали заявники. Було  виявлено, що  адміністрація військової частини допустила порушення вимог частини 1 статті 40 КЗпП України та частини 3 статті 119 КЗпП України, частини 2 статті 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».
За результатами інспекційного відвідування ГУ Держпраці у Львівській області складено акт, видано припис на усунення виявлених порушень.                                                                             
На виконання вимог припису  адміністрація військової частини надала підтверджуючі документи про поновлення чотирьох працівників на цивільних посадах.
Нагадаємо, що за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову.