40 інженерно-технічних працівників вуглевидобувних підприємств Львівської та Волинської областей пройшли навчання

23 липня 2019

З 15 по 19 липня на базі Червоноградського учбово-курсового комбінату та Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону (ВГРЗ) 40 інженерно-технічних працівників вуглевидобувних підприємств Львівської та Волинської областей пройшли навчання за програмою «Підготовка відповідальних керівників робіт з ліквідації аварій на вугільних підприємствах».

Навчання провели  викладачі учбового навчально-оперативного центру 10–го ВГРЗ Державної Воєнізованої Гірничорятувальної Служби  (ДВГРС) України, що дислокується у м. Мирноград Донецької області.  

Так, 19 липня головні інженери, диспетчери та начальники змін з шахт ДП «Львіввугілля», ДП «Волиньвугілля» та ПАТ «Шахта «Надія» демонстрували свої знання перед екзаменаційною комісією. Відтак члени комісії перевіряли знання щодо організації аварійно-рятувальних робіт, статусу командного пункту, взаємодії відповідального керівника з ліквідації аварії з аварійно-рятувальними службами, знання Статуту ДВГРС, тощо.

Комісія працювала у складі заступника начальника управління-начальника відділу нагляду у вугільній промисловості Управління гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Львівській області Володимира Осадці, помічника командира загону – першого заступника керівника учбового навчально-оперативного центру 10-го ВГРЗ Михайла Митька, командира взводу 10-го ВГРЗ Валерія Буртновського, заступника технічного директора ДП «Львіввугілля» з протиаварійного та протипожежного захисту Сергія Руденка.