03 березня 2023
✅ Представниками Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар-навчання у Стрийській міській централізованій бібліотеці з питань дотримання вимог законодавства про охорону праці.
Фахівцями Держпраці доведено вимоги безпеки під час опалювального періоду та під час експлуатації газових приладів і димовентиляційних каналів. Звернуто увагау на вимоги «Правил безпеки систем газопостачання» під час експлуатації газових приладів, зокрема, призначення осіб відповідальних за справний стан та безпечну експлуатацію газового господарства, їх права та обов’язки.
Акцентовано увагу на якість проведення перевірки димовентиляційних каналів та технічного обслуговування газових приладів. Основними причинами аварій пов’язаних з використанням газу є:
– відсутність в газифікованих приміщеннях сигналізаторів загазованості,
– самовільна заміна або догазифікація газових приладів,
– несправність або відсутність автоматики безпеки газових приладів,
– несправність димовентиляційних каналів,
– не забезпечення власниками (орендарями) технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах.
Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua.