Проведено круглий стіл з директорами ТзОВ «Ю.Р.К» щодо дотримання вимог безпеки при технічному обслуговуванні легкових автомобілів

23 грудня 2015

18 грудня 2015 року представник Головного управління Держпраці у Львівській області В. Стащишин провів круглий стіл з керівництвом ТзОВ «Ю.Р.К.».

Представник Держпраці навів основні причини нещасних випадків з працівниками, які сталися в галузі транспорту, чим довів присутнім важливість дотримання вимог «Правил охорони праці на автомобільному транспорті», «Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями», «Правил безпеки систем газопостачання» тощо.

Стащинин перелічив основні питань з охорони праці, на які роботодавцю  слід  звернути особливу увагу. Надав консультації щодо організації функціонування системи управління охороною праці на підприємстві, щодо організації проведення попередніх (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими умовами праці або таких, які потребують професійного добору. Звернув увагу,  що працівники віком до 21 року зобов’язані проходити медичний огляд щорічно.

Разом з тим, присутнім акцентували увагу на адміністративній та кримінальній  відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.