Фахівець Держпраці розповів про зміни у Правилах безпеки систем газопостачання

11 лютого 2016

9 лютого 2016 року головним державним інспектором Вовком В.Р. проведено семінар з працівниками дільниці ЕГМ та ГРП, Бродівської районної служби,  Буського УЕГГ ПАТ «Львівгаз».  

Основним завданням зустрічі стало підвищення правової обізнаності працівників адміністрації з метою зменшення виробничого травматизму, а також роз’яснення нових «Правил безпеки систем газопостачання» – розділ V: «Вимоги безпечної експлуатації систем газопостачання (природний газ)».

Фахівець наголосив працівникам на неухильному дотриманні правил  безпеки систем газопостачання при здійсненні технічного обслуговування, ремонтів й експлуатації газопроводів та споруд. Роз’яснив чому необхідно своєчасно та якісно проводити інструктажі по  ТБ при  експлуатації газового обладнання ГРП та ШРП, контролювати дотримання графіку технічного обслуговування об’єктів систем  газопостачання, правильно оформляти результати  технічного  обстеження   сталевих   і поліетиленових газопроводів. Зокрема, у складених за результатами обстеження актах необхідно зазначати виявлені дефекти і оцінити технічний стан щодо можливості подальшої  експлуатації  газопроводу,  необхідність   і строків проведення його ремонту і заміни.

Особливу увагу фахівець акцентував, що в приміщеннях ГРП вогневі (в тому числі зварювальні) роботи необхідно виконувати за нарядами-допусками  на виконання вогневих робіт відповідно до вимог Інструкції з організації безпечного ведення вогневих робіт на вибухопожежонебезпечних та вибухонебезпечних об’єктах, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 05 червня 2001 року № 255.

Також інспектор Держпраці розповів про надання фахівцями ГУ Держпраці у Львівській області фахової та безкоштовної  допомоги як роботодавцям, так і працівникам з питань законодавства про працю та охорону праці, повідомив куди звертатись та де знайти необхідну інформацію.