Проведено планову перевірку у дочірному підприємстві з 100 % іноземним капіталом «Юсенко Україна» корпорації Юсенко Інтернешнл ІНК

19 лютого 2016

Головним управлінням Держпраці у Львівській області проведено планову перевірку  в дочірньому підприємстві з 100 % іноземним капіталом «Юсенко Україна» корпорації Юсенко Інтернешнл ІНК. Перевірка проводилась під керівництвом начальника відділу нагляду у гірничодобувній промисловості  ГУ Держпраці у Львівській області В. Гатали.

ДП «Юсенко Україна», як Оператор, здійснює свою діяльність на двох ліцензійних площах: Бітлянській  та Монастирецькій згідно Контракту про спільну інвестиційну діяльність на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку, комерційну (промислову) експлуатацію та розробку нафтогазових ресурсів від 10 червня 1997 року.

ДП «Юсенко Україна» здійснює дослідно-промислову експлуатацію свердловини № 1 Блажівська, Монастирецької ліцензійній площі  та геологорозвідувальні роботи на Бітлянській ліцензійній площі,  (свердловина  №3 Бориня, яка знаходиться на даний час в консервації).

В ході проведення перевірки встановлено, що роботи підвищеної небезпеки у ДП «Юсенко Україна» виконують відповідно до необхідного на це дозволу № 0339-15.46, який діятиме до 15.07.2020р. Підприємством проведено ідентифікацію об‘єктів підвищеної небезпеки (ОПН) та розроблено план локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій (ПЛАС). Позитивним є те, що на підприємстві функціонує система управління охороною праці, а категорійних аварій, категорійних пожеж або надзвичайних ситуацій техногенного характеру на об‘єктах ДП «Юсенко Україна» не було.

Разом з тим, під час перевірки виявлено 49 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. До прикладу, не проведено повторний інструктаж з питань охорони праці слюсарю – електрику з ремонту устаткування по суміжній професії оператор з добування нафти і газу; група з електробезпеки особи відповідальної за електрогосподарство, та особи яка буде заміщати її у разі відсутності не відповідає вимогам «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»; відсутні графік візуального огляду видимої частини заземлювального пристрою електрообладнання на 2016 р. та паспорт заземлювального пристрою вагон – будиночка (слюсарня); не розроблено графік проведення депарафінізації свердловин і труб  на 2016рік тощо.

За результатами перевірки, керівнику ДП «Юсенко Україна» вручено обов’язковий до виконання акт, припис  та запропоновано розробити заходи щодо усунення виявлених під час перевірки порушень вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки і охорони праці. Чотирьох  працівників даного підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.