На ПАТ «Шахта «Надія» відбулися позмінні збори з питань охорони праці

16 вересня 2019

Днями  на ПАТ «Шахта «Надія» відбулися позмінні збори колективу з питань охорони праці.

У заході взяли участь  працівники шахти та головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Олександр Арямін.

 Він  роз`яснив, що працівники шахти зобов’язані виконувати тільки роботи, що належать до отриманого завдання, за винятком випадків виникнення загрози аварії, здоров’ю або життю працівників.

При цьому працівникам  слід знати  ПЛА щодо свого робочого місця, сигнали аварійного оповіщення, правила поведінки під час аварій, запасні виходи, місця розташування засобів протиаварійного захисту і самопорятунку та вміти ними користуватися.

Необхідно проходити медогляд, навчання, інструктажі та перевірку знань правил, норм і інструкцій з охорони праці та вживати заходів щодо усунення небезпечних виробничих ситуацій.

Слід  повідомляти про виявлені небезпеки безпосередньому керівнику робіт або гірничому диспетчеру.

Водночас інспектор розглянув стан виробничого травматизму за 8 місяців  цього року. За його словами,  аналіз причин виробничого травматизму свідчить, що  працівники шахти травмуються, передусім, через порушення трудової і виробничої дисципліни, невиконання вимог інструкцій з охорони праці.