Проведено виїздний семінар у Долинському газопереробному заводі ПАТ «Укрнафта»

16 березня 2016

ФотоБГПВ15 березня 2016 року головним державним інспектором відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Р. Тарнавським у Бориславському газопереробному виробництві Долинського газопереробного заводу ПАТ «Укрнафта» проведено виїзний семінар на тему: «Закон України «Про охорону праці» та зміни в законодавстві, що стосуються охорони праці».

В ході зустрічі фахівець роз’яснив представникам підприємства необхідність у дотриманні вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці та безпечне виконання робіт. Детально обговорив причини та обставини нещасних випадків які траплялись у галузі хімічної промисловості. Надав консультації щодо організації функціонування системи управління охороною праці на підприємстві.

Тернавський порекомендував усім працівникам дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства; знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту, та зауважив, що дані вимоги передбачені статтею 14 Закону України «Про охорону праці». Керівництву підприємства головний державний інспектор наголосив на необхідності проведення якісних навчань, інструктажів та перевірки знань з охорони праці.

В свою чергу, інженер з охорони праці даного підприємства Романія Драбчук повідомила, що у Бориславському газопереробному виробництві у 2014 року суттєво покращено умови праці. Проведено капітальний ремонт технологічних установок, проведено санітарну побілку побутових приміщень, реконструкцію технологічних систем для спрощення ведення процесів, ремонт металоконструкцій площадок обслуговування технологічного обладнання. А начальник виробництва Андрій Костів запевнив присутніх, що і в подальшому, за потреби, буде виділено додаткове фінансування для покращання умов і стану охорони праці на підприємстві