З працівниками ВП «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» обговорено вимоги щодо безпечної експлуатації локомотивів, обладнання підземних гаражів та зарядних камер

03 жовтня 2022
✅ З працівниками ВП «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» обговорено вимоги щодо безпечної експлуатації локомотивів, обладнання підземних гаражів та зарядних камер
Сьогодні, посадовцями Головного управління Держпраці у Львівській області проведено превентивний захід з метою технічної консультації на робочому місці для працівників дільниці шахтного транспорту виробничого підрозділу «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля».
➡️ Під час заходу проведено щорічний технічний огляду шахтних локомотивів і обладнання підземної гараж-зарядної камери на відповідність додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.
Посадовцями ГУ Держпраці у Львівській області проведено роз’яснювальну роботу з працівниками дільниці шахтного транспорту щодо правил поведінки при експлуатації гірничошахтного обладнання підземної гараж-зарядної та дотримання правил особистої та колективної безпеки.
❗️ Виявлено 18 порушень, 6 з яких безпосередньо загрожували життю та здоров’ю людини. Звернувши на це увагу, керівництву копальні було рекомендовано заборонити експлуатацію кран-балки КЕД-7, акумуляторного електровоза АМ-8Д №7 в підземній гараж-зарядній до повного усунення виявлених порушень.
❗️ Також під час перевірки усунуто 3 реальні небезпеки для робітників, а саме: прибрано значні відкладення пилу та бруду на струмоведучому обладнанні зарядних пристроїв ЗУК №1, ЗУК №2 та УЗА №3.
У превентивному заході взяли участь 16 працівників вугільного підприємства. Знання працівниками своїх посадових обов’язків при виникненні аварійних ситуацій – задовільні.
📣 Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook