Технічна консультація на робочому місці щодо надання першої долікарської допомоги у разі нещасного випадку в КП «Заклад дошкільної освіти №1» м. Старий Самбір Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області.

27 березня 2023
✅ Технічна консультація на робочому місці щодо надання першої долікарської допомоги у разі нещасного випадку в КП «Заклад дошкільної освіти №1» м. Старий Самбір Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області.
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці донесено, що перша долікарська допомога – це сукупність простих, доцільних дій, спрямованих на збереження здоров’я потерпілого до появи лікаря.
Доведено основні види травм та схему послідовності дій при наданні першої долікарської допомоги:
✔️ Вивести потерпілого з оточення, де стався нещасний випадок;
✔️ Вибрати потерпілому найбільш зручне положення , що забезпечує спокій;
✔️ Визначити вид травми (перелом, поранення, опік тощо);
✔️ Визначити загальний стан потерпілого, встановити, чи не порушені функції життєво важливих органів;
✔️ Одночасно з наданням першої долікарської допомоги необхідно викликати швидку допомогу або підготувати транспорт для відправки потерпілого до найближчої медичної установи.
✔️ Повідомити адміністрацію про те, що трапилось.
Важливо знати обставини, при яких сталася травма, умови, які спонукали до її виникнення, та час, годину і навіть хвилину, особливо коли потерпілий втратив свідомість.
📲 Більше інформації на інформаційному порталі www.pratsia.in.ua