Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію на робочому місці із працівниками ФГ «Агротехнології» щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці під час використання мінеральних добрив, агрохімікатів, пестицидів та вплив основних шкідливих факторів на робочих місцях

07 квітня 2023
✅ Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію на робочому місці із працівниками ФГ «Агротехнології» щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці під час використання мінеральних добрив, агрохімікатів, пестицидів та вплив основних шкідливих факторів на робочих місцях.
❗️ Наголошено, що до роботи з пестицидами допускаються особи, що пройшли медичний огляд, спеціальну підготовку та мають відповідні посвідчення, допуск та наряд на виконання робіт з пестицидами. Відповідальні за виконання даних робіт зобов’язані надавати в розпорядження працюючих з пестицидами засоби механізації, спеціальний одяг і спецвзуття, засоби захисту рук, органів дихання, зору, проводити відповідні інструктажі з охорони праці.
➡️ Особи, що контактують із пестицидами зобов’язані використовувати справні засоби індивідуального захисту відповідно до ступеню небезпечності пестициду, рекомендованих заходів безпеки при виконанні дій з препаратами та вимог інструкцій по їх безпечному застосуванню.
➡️ Зберігання пестицидів допускається тільки в спеціально призначених для цього складах.
? Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua