Фахівці Держпраці закликали інвестувати у Львівщину не порушуючи соціальних гарантій працівників

07 листопада 2016

3-4 листопада у Львові проходив 16-й Міжнародний економічний форум «Львівщина – фабрика Європи». Захід цьогоріч відбувався під патронатом Президента України. Відвідали його понад 1000 учасників, в тому числі  Президент України, керівництво області та міста, іноземні інвестори, підприємці, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнес асоціації та банків.

dsc_0088-1Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області також взяли участь у Форумі і не лише в якості запрошених.  На 16-му Міжнародному економічному форумі організовано інформаційний пост ГУ Держпраці у Львівській області, де учасникам форуму – як представникам бізнес-середовища, так і колегам з інших органів державної влади, надавали консультації з актуальних питань законодавства про працю та охорону праці. Гості з інших регіонів України підходили аби обмінятись досвідом – розпитували як на Львівщині борються із нелегальними трудовими відносинами та тіньовою заробітною платою та розповідали про власні напрацювання у даному напрямку.

Спеціально до Міжнародного форуму спеціалістами Держпраці Львівщини розроблено брошурки із англомовним перекладом (для іноземних інвесторів) з актуальною, виходячи із реалій сьогодення, тем: чіткими рекомендаціями щодо належного оформлення трудових відносин, щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та як діяти у разі мобілізації працівника, щоби не порушити гарантовані йому державою права. У пригоді для роботодавця стануть і пам’ятки щодо організації охорони праці на підприємстві та одержання дозвільних документів у сфері охорони праці.

Консультаціями фахівців Держпраці скористались чимало відвідувачів. Охоче учасники брали із собою брошурки з корисною і такою актуальною інформацією та контактними даними ГУ Держпраці у Львівській області.

dsc_0309-1dsc_0315-1dsc_0302-114996321_1217044801672342_2147449824_ndsc_0312-1dsc_0300