Організовано семінар для працівників та роботодавців водопровідно-каналізаційного господарства на тему: «Робота в колодязях (закритих просторах) – місце підвищеного ризику»

27 червня 2023
✅У приміщені ЛМКП «Львівводоканал» фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці організовано семінар для працівників та роботодавців водопровідно-каналізаційного господарства на тему: «Робота в колодязях (закритих просторах) – місце підвищеного ризику».
❕Особливу увагу було звернено на заходи роботодавця по дотриманні вимог безпеки, щодо організації безпечного виконання робіт в замкнутому просторі. Роботи у замкнутому просторі відносять до газонебезпечних робіт, тому що під час їх проведення можлива або не виключена можливість виділення в робочу зону вибухонебезпечних чи шкідливих парів, газів, інших речовин, здатних викликати вибух, загоряння, в кількостях, що перевищують гранично допустиму концентрацію .
?З настанням літнього періоду збільшується кількість нещасних випадків та отруєнь при виконанні робіт в колодязях, шурфах, приямках, резервуарах, ємностях тощо через більш інтенсивне утворення шкідливих та небезпечних газів в каналізаційних системах.
✔️У зв’язку з цим, нагадуємо, що всі роботи, які проводяться на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства вимагають посиленої уваги, особливо у літній період часу. Тільки неухильне дотримання вимог безпеки під час виконання газонебезпечних робіт дозволить попередити нещасні випадки.
?портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua