Технічна консультація у ПП «Агрофірма «Дзвони», основним видом діяльності якого є вирощування зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур, на тему: «Безпека під час експлуатації обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються»

28 липня 2023
✅Технічна консультація у ПП «Агрофірма «Дзвони», основним видом діяльності якого є вирощування зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур, на тему: «Безпека під час експлуатації обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються».
?Захід проведено з метою запобігання виникнення виробничого травматизму під час проведення жнив. Перед початком збиральних робіт керівники господарств, фермери повинні провести певні організаційні профілактичні заходи для недопущення випадків травмування працюючих на жнивах.
?Для цього, в першу чергу, необхідно:
✔️проходження медичного огляду, проведення інструктажів з охорони праці та пожежної безпеки з усіма працівниками, які будуть брати участь у збиранні врожаю.
✔️допускати до роботи на тракторах та комбайнах механізаторів віком не молодше 18 років, які пройшли медогляд, навчання та інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки і мають посвідчення на право керування сільськогосподарською технікою відповідної категорії.
✔️ознайомити під особистий підпис, всіх водіїв та механізаторів із безпечними маршрутами руху транспортних засобів по території господарств; розробити схеми руху транспорту по території з визначенням дозволених та заборонених напрямків руху; встановити знаки обмеження швидкості руху на території підприємства, покажчиків та схеми розташування об’єктів із зазначенням маршруту руху;
✔️обладнати спеціальні місця для відпочинку та харчування працюючих, забезпечити їх умивальниками, миючими засобами та рушниками;
✔️забезпечити до початку робіт всіх працівників спецодягом, засобами індивідуального захисту (рукавиці, окуляри, респіратори і т.д.), укомплектувати всю зернозбиральну техніку необхідним протипожежним устаткуванням та медичними аптечками.
?Всі небезпечні вузли зернозбиральної техніки необхідно обладнати захисними кожухами, робота без яких категорично забороняється.
?портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua