До Міжнародного дня протидії торгівлі людьми у Львові відбувся захід за участі Департаменту соціального захисту населення ЛОВА, Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, ГО «Центр «Жіночі перспективи», Львівського державного університету внутрішніх справ, Львівського обласного центру зайнятості, Міграційної служби у Львівській області

30 липня 2023
До Міжнародного дня протидії торгівлі людьми у Львові відбувся захід за участі Департаменту соціального захисту населення ЛОВА, Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, ГО «Центр «Жіночі перспективи», Львівського державного університету внутрішніх справ, Львівського обласного центру зайнятості, Міграційної служби у Львівській області.
Всесвітній день протидії торгівлі людьми відзначається щорічно, 30 липня. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ОНН з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим та протидіяти торгівлі людьми.
В ході заходу відбувся перформенс «Тобою скористалися». Окрім того, фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці інформували людей, які виїжджають за кордон про ознаки торгівлі людьми і маркерах безпеки протидії. Ознайомили з терміном “торгівля людьми” та поняттями, видами, формами експлуатації людини, які він передбачає. Також поінформовано про те, як не стати заручником такої форми сучасного рабства.
Цьогоріч, в рамках інформаційної кампанії щодо протидії торгівлі людьми з метою трудової експлуатації фахівці Управління інспекційної діяльності у Львівській області провели 220 масових заходів, якими охопили близько 85 тис. осіб та розповсюдили 17 тис. буклетів відповідної тематики